Корисні властивості капусти кольрабі

Полезные свойства капусты кольраби

Полезные свойства капусты кольраби

Найбільш відомими видами капусти є білокачанна, червонокачанна, кольорова, савойська, брюссельська і кольрабі. кольрабі має розрісся кулястий або ріповидний стебло. Він являє собою стеблоплід або, простіше кажучи, качан округлої форми. У перекладі з італійського кольрабі означає — «стеблова ріпа». Листя у капусти дрібні на довгих черешках ростуть по спіралі. кольрабі буває різного кольору від світло-салатового до темно-фіолетового. Незалежно від зовнішньої забарвлення м'якоть завжди біла.
Кольрабі, як і будь-яка інша капуста, містить воду, цукор, білки, клітковину, мінеральні солі і вітаміни. У ній досить велика кількість полісахаридів. Завдяки цьому вона рекомендується діабетикам в якості замінника картоплі. За підвищеного вмісту кальцію вона показана до вживання дітям і літнім людям.
У їжу вживають м'ясисту частину стебла в сирому, відвареному, тушкованою, смаженому і консервованому вигляді. Для приготування капусту слід промити, видалити черешки і листя і очистити від грубої шкірки.

Рецепт «Кольрабі тушкована»
Інгредієнти:
Капуста кольрабі — 1 кг,
Масло вершкове — 2−3 ст. ложки,
Сметана — ¾ склянки,
Борошно пшеничне — 1 ст. ложка,
Томатна паста — 2−3 ст. ложки,
Сухарі панірувальні,
Сіль, перець, кориця — до смаку.
Приготування:
Очищену кольрабі нарізати скибочками, обваляти в сухарях і обсмажити в олії. Потім покласти в каструлю, додати спеції, заправити сметаною змішаної з томатною пастою, накрити кришкою і тушкувати протягом 40 хвилин. При подачі на стіл прикрасити зеленню.

Рецепт «Фарширована кольрабі»
Інгредієнти:
Капуста кольрабі — 1 кг,
Морква — 2−3 штуки,
Селера — 1 штука,
Петрушка (корінь і зелень) — 1 штука,
Кріп — 1 пучок,
Масло вершкове — 2−3 ст. ложки,
Томатна паста — 2−3 ст. ложки,
Сметана — 1 склянка,
Рис — ½ склянки,
Сіль — за смаком.
Приготування:
Очистити кольрабі, опустити в киплячу підсолену воду і варити 15−20 хвилин, відкинути на друшляк. Коли капуста охолоне, вийняти ложкою серцевину, залишивши стінки завтовшки 1,5−2 см. Для фаршу нашаткувати моркву, селеру, корінь петрушки і обсмажити на вершковому маслі. Рис зварити до напівготовності і змішати з овочами, додати дрібно нарізану зелень. Потім кольрабі наповнити фаршем, скласти в сотейник, залити томатною пастою і 2 склянками гарячої води або бульйону. Накрити кришкою і поставити нудитися в духовці протягом 40 хвилин. Потім додати сметану і поставити ще на 5 хвилин у духовку. При подачі на стіл прикрасити зеленню.

Поделиться с друзьями

Схожие записи

  1. Тефтелі з капусти
    Вторник, августа 27, 2013  
  2. Запечені помідори з сиром
    Вторник, августа 27, 2013  
  3. Корж селянський
    Вторник, августа 27, 2013  
  4. Баклажанова закуска
    Вторник, августа 27, 2013  
  5. Дачний салат
    Вторник, августа 27, 2013  

Leave a Reply

Это не спам.(обязательно)

Спонсоры

Сборник кулинарных рецептов. Кулинарные рецепты на любой вкус. Начиная от простого приготовления яичницы и заканчивая приготовлениям разного рода рагу.

Архив
Друзья на Facebook
Поддержи сайт :)
Если Вам понравился сайт? Внесите пожалуйста вклад в его развитие.
ВебМаниR684716277803
U419829262551
Поддержи сайт :)
ЯндексЯндекс. ДеньгиХочу такую же кнопку
Спонсоры